f leuk
AGENDA
>
MENU

Luistertips

In de lessen maak ik gebruik van de piano, trommels, klankstaven, samba’s, noem maar op. Daarnaast is er een aantal cd’s die ik zeer de moeite waard vind. Hier volgt een klein overzicht.

Zingen met Likkepot
Marjanka van Mourik en Herma Hopster

Muziek tussen schoot en school
Rita Rikhof en Marijke Albers

 

Zing en doe maar mee deel 2
Margé van Gestel
www.zingendoemaarmee.nl

Kriebel kriebel snorrebaard
Bart Noorman en Hinke Wever

Leuke links:

 
www.muziekmethetjongekind.nl
een zeer informatieve en vrolijke site met mooie liedjes erop om te downloaden.

www.muziekschoolhouten.nl
Als muziek op schootdocent en pianodocent ben ik verbonden aan het Houtens Muziek Collectief. Op dinsdag en donderdag geef ik daar pianoles, op woensdag en vrijdag vind je mij en Josefien daar voor de cursus Muziek op schoot.

 

www.ciscamikx.com
In maart 2016 heb ik weer wat nieuwe foto’s laten maken, ditmaal door Cisca Mikx. Met haar dochter Juul heb ik heerlijk muziek gemaakt!

 

Deze site is ooit ontworpen door mijn zus Annemiek. Ik ben nog steeds blij met haar ontwerp. En nu helemaal ’ up to date’ gemaakt en opgefrist met prachtige foto’s van Josefien door Jeroen Clausman: www.clausman.nl


Foto’s van de kinderen zijn gemaakt door Jeannette Meijer: www.picturenow.nl

 

Leuk?

Een oma vertelt:

Drie jaar volgde ik de muziekavonturen van Josefien en Christianne.

Als geen ander weet Christianne heel rustig de muziek haar werk te laten doen. Voor ieder kind betekent dit weer iets anders. Dit mogen ze zelf kiezen en ervaren: meedoen, nadoen, luisteren, zingen, zelf verzinnen, samenspelen, de ruimte nemen, of alleen maar rustig kijken naar wat er gebeurt. Onzichtbaar planmatig met een doordachte opbouw.

Prentenboekjes, muziekinstrumenten, speelgoedkuikentjes, kleurige tule-doekjes, regenmakers, speeldoosjes, steeds tovert Christianne weer iets nieuws uit een doos, uit een tas of onder een doek vandaan. Dit vond ik voor de kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s allemaal even leuk en avontuurlijk. Christianne laat goede muziek, op een goede manier, haar goede werk doen. Mis het niet!’

Een moeder vertelt:

"Tijdens de cursus muziek op schoot, waar mijn dochter Stella nu 3 keer aan heeft meegedaan, hebben we samen enorm genoten.

Van tevoren denk je dat je liedjes leert zingen samen met je kind en ja… dat klopt. Maar dat is niet alles. De docente werkt bij elk liedje met materiaal. Een doek, instrumentjes, kleine muisjes, het lijfje van het kind waar op getrommeld, mee gelopen, gesprongen en gekropen kan worden. Het gaat hard, het gaat zacht en elk kind doet mee op zijn eigen manier. Dat betekent dat Stella op haar verlegen momenten veilig bij mij bleef maar op andere momenten nadrukkelijk alleen door de ruimte danste of sprong.

Stella vond het geweldig en ik ook. De liedjes gaan over thema’s die voor de leeftijd belangrijk zijn of aansluiten bij het seizoen. We vergeten nooit meer de stoomboot van Sinterklaas of de prachtige zee waarin we gingen plonzen!

Als ik eerder had geweten dat ook kleine broertjes en zusjes welkom zijn (na overleg?) dan was ik met de oudere kinderen zeker ook gegaan. Nu zijn ze als ze niet naar school gingen mee geweest en zelfs zij (8 en 6 jaar) vonden het erg leuk.Toen Christianne mij dan ook vroeg of ik een stukje wilde schrijven voor het HMC heb ik geen moment geaarzeld, ik beveel deze cursus van Christianne van harte aan!"

agenda

 

 

Donderdag 29 februari
Start Muzieklessen Kidslodge periode 2
wekelijkse muzieklessen op de jongste groepen!
www.kidslodge.nl

 

Woensdag 3 en vrijdag 5 april
Start Lentecursus in Cultuurhuis Schoneveld
Inschrijven christiannemaurer@gmail.com

 

 

Zaterdag 1 juni
OPEN DAG Houtens Muziek Collectief
13.00-16.00 Theater Aan de Slinger
Dé kans om kennis te maken met heel veel instrumenten
https://www.muziekschoolhouten.nl/nieuws/zaterdag-1-juni-open-dag/

 

 

Woensdag 26 juni
Open Les Piano-oortjes
Maak kennis met deze cursus door mee te doen aan de Liedjesklas én kruip even achter de piano!
Opgeven christiannemaurer@gmail.com

 


Zaterdag 29 juni
Het Houtens Muziek Collectief bestaat 25 jaar.
Dat gaan we natuurlijk vieren met heel veel muziek!
https://www.muziekschoolhouten.nl/nieuws/zaterdag-29-juni-2024-lustrumconcert-25-jaar-hmc/

 

 

Zondag 30 juni
Piano-uitvoeringen door leerlingen van René en Christianne Maurer
12.00. 14.00 en 16.30 in Cultuurcentrum Schoneveld