AGENDA
>
MENU

Piano-oortjes

Kinderen die al op jonge leeftijd interesse voor de piano hebben kunnen aan de slag bij de cursus Piano-oortjes. De naam zegt het al: pianospelen op gehoor. Kinderen zijn prima in staat om op gehoor liedjes op de piano te zoeken. Het notenschrift komt pas in een later stadium aan bod.

 

 
Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zijn er verschillende lesvormen mogelijk.

Piano-oortjes Maxi
Eeen cursus waarin plaats is voor maximaal 10 kinderen
De cursus bestaat uit twee gedeeltes: de pianoliedjesklas en de pianoles.
Alle kinderen beginnen samen met de liedjesklas. Zingen, klappen, lopen, luisteren, de kinderen ervaren de pianoliedjes met hun hele lijf. Uiteraard worden deze liedjes live aan de piano begeleid door een van de drie docenten! Na een half uur gaan de kinderen in groepjes van 3, maximaal 4 naar de pianoles. Met de liedjes nog vers in de oren worden hier de basisvaardigheden van het pianospel geleerd.
Docenten van deze cursus: Christianne Maurer, Margreet van der Woude en Erzsike Kövy.


De rol van de ouders
Omdat de kinderen nog zo jong zijn is de rol van de ouders van groot belang. De liedjesklas van de les zijn in aanwezigheid van ouders. Na de pianoles is er een gezamenlijke afsluiting waarin we het nieuwe liedje nog een keer samen zingen en het huiswerk voor de komende les doorgeven. Dit is doorgaans heel gezellig!
Heb je interesse bel dan 06-41148548 of mail naar info@do-re-mini.nl.

 

Piano-oortjes Mini

In een gezellige les van 45 minuten ontdekken kinderen  de piano. We zingen liedjes, we bewegen op muziek en we onderzoeken uiteraard de piano en al haar mogelijkheden. De basisvaardigheden van het pianospel worden spelenderwijs geleerd. Samenspel aan de piano is een belangrijk onderdeel. Een groepsles voor maximaal 3 kleuters.

Wanneer: tijden in overleg

 

 

 

agenda

 

Donderdag 28 februari
Voorleesfeest in Bibliotheek Houten-Zuid, Cultuurcentrum Schoneveld, voor kinderen 3-5 jaar
10.00-10.45
Een huis voor Harry, luister en zing mee!
UITVERKOCHT!

 

Start Lentecursus
Op woensdag 27 en vrijdag 29 maart
Inschrijven via info@do-re-mini.nl